Welkom bij Wunderkammer

Docentenhandleidingen voor gr. 1 t/m 4 en 5 t/m 8

Fijn dat je er bent! 

 

Want volgens mij wil je aan de slag met dit bijzondere project over persoonlijk erfgoed, toch? 

 

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is een van de docentenhandleidingen te downloaden, want daarin neem ik jou en je leerlingen mee langs alle 4 de stappen van het project.

 

Extra opties

Voordat ik het vergeet…weet je al dat ik langs kan komen bij jou op school? Om dit project een fantastische kick-off te geven? 

 

Stel je eens voor…je hebt in de eerste video kennis gemaakt met mij, Felix de Fluisteraar, en een paar dagen later kom ik langs op school! Dat overkwam leerlingen van De Toermalijn in Halsteren en van Het Fonkelbos in Rijen.

 

Astrid Krijbolder, cultuurcoördinator van Het Fonkelbos verwoordde het bezoek van Felix als volgt: “Leerlingen zaten met blozende wangen te luisteren en te vertellen. Felix begreep écht de betekenis van alle meegenomen voorwerpen.”

 

Niet alleen een bezoek van Felix de Fluisteraar aan school is een extra mogelijkheid, ook een teambijeenkomst ter informatie en inspiratie (incl. werkvorm uit de leskist) kan handig zijn. Zo kun je met je collega’s het project voorbereiden, inplannen en misschien zelf verbinden met andere vakken of thema’s.

 

Of lijkt het je fijn dat een van onze theaterdocenten de workshop ‘De menselijke emotiemeter’ komt geven?

Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Veel Wunderplezier!

 

Gegroet,

Felix de Fluisteraar

 

Docentenhandleiding gr. 1 t/m 4 – versie 21082024

Docentenhandleiding gr. 5 t/m 8 – versie 21082024

 

“Wunderkammer is een bijzonder erfgoedproject, omdat nu eens niet het erfgoed in de omgeving van de leerling of het erfgoed van ons allemaal centraal staat, maar juist het persoonlijke erfgoed van de leerling.
Wat vinden zij belangrijk, welk verhaal of welke herinnering willen ze delen en welke materiële sporen dragen die herinneringen en verhalen? Een project over verhalen, betekenisgeving, over hoe je tot een verzameling komt en hoe dat kan zorgen voor verbinding.”
Dieuwertje de Nigtere van Erfgoed Brabant